Biografie

Jopie Vogelvang

Jopie Vogelvang is als Johanna Griekspoor op 18 mei 1944  in Aalsmeer ter wereld gekomen. Ze zong al op de lagere school, de zondagsschool en later bij het MULO-koor. Nu is ze daar weer vandaan en teruggegaan naar haar roots: de “G.E.M.”.  Deze kapel  heeft nog  een paar oud-leden van de “Josef Maler Musikanten” waaronder  één van de oprichters: Josef Maler (Jos Verver). De kapel speelt o.a. Egerländer, Tsjechische, Oberkrainer en dansmuziek. Kijk eens op de website: www.gooiseegerlandermusikanten.nl.

In 1999 is Jopie begonnen met haar solocarrière. Ze schreef liedjes, vertaalde liedjes en werd lid van de Buma/Stemra.  Toen nam ze in samenwerking met een goede accordeonist (Piet Schmidt) een album op. Piet is de Frans Bauer onder de accordeonisten. Hij woont in een grote woonwagen, waarop hij nu een opnamestudio aan het bouwen is. Daar neemt Jopie ook de meeste demo’s op. De Hemelbedpolka is daar ook eerst opgenomen.Later nam Edwin van Hoevelaak een paar demo’s op, waardoor de Jodelkip uitgebracht werd. Sascha van Esdonk (waarvan het label was van deze cd) had een exemplaar van deze cd naar Koch MM gestuurd (nu Sony). Bij Koch was deze cd in een grote bak terechtgekomen. Toen kwam Will Hoebee daar werken en heeft de Hemelbedpolka opgevist. Hij vroeg Eric Dikeb om er een discotheekversie van te maken en zo is het gekomen. Iedereen was in de ban van de Hemelbedpolka.

Will zorgde er ook voor dat Jopie in januari 2000 met een groep artiesten naar Westendorf  kon voor tv-opnames. In Westendorf was een Hollandse week. Oud-voetballers van het Nederlands Elftal hebben gevoetbald tegen de voetbalclub van Westendorf. Van de artiesten werden opnames gemaakt in de sneeuw, de Moskitobar, de Alpenrosensaal en op de Aunerhof. De artiesten werden aangekondigd door Albert West, die Jopie de nieuwe Olga Lowina noemde. De groep artiesten bestond o.a. uit: Ria Valk, Oscar Harris, Corry Konings, Johan Heuser, De Havenzangers, Saskia en Serge, Willem Duyn, Mick Harren, Koos Albers, Donna Lynton, Jacques Herb, Riny v.d. Lee enz. Joop van Tellingen heeft nog foto’s gemaakt en Tom Metz heeft een interview afgenomen voor de Party.