Jopie's Archief

Jopie heeft ontelbare optredens gedaan, en toen het digitale tijdperk er nog niet was werden er niet zo heel veel foto's gemaakt. De webdesigner is samen met Jopie gaan zitten bij de schoenendoos en scanner en hebben de volgende foto's en verhalen voor je gevonden! Hoe meer naar beneden je scrolt hoe ouder de foto's....

Klik op een foto voor een vergroting.

 

Jopie op het Oktoberfest Obdam. Het dak ging eraf!Jopie wenst iedereen een fijne avond onder het uitbrengen van een

19-10-2013 Optreden op grote Duitse feestavond, georganiseerd door Duitsefeestavond.nl. De zaal was stampvol en het dak ging eraf tijdens het optreden van Jopie!


 

Fan Yvonne als Jopie Vogelzang tijdens playbackshow.

Tijdens een playbackshow trad verpleegster Yvonne op als Jopie Vogelzang en zond natuurlijk de hit Hemelbedpolka. Het was superleuk.


Jopie Vogelvang samen met collega artiest John Meijer.

Op de foto met collega artiest John Meijer!


Hollandse dag met Jopie Vogelvang in Delfzijl

Tijdens de Hollandse dag van Havenstad FM in Delfzijl heeft Jopie opgetreden op het podium op de markt.


Ze houden van Jopie in Klooseterzande!
Optreden bij café De Kastanje in Kloosterzande.


Jopie bij de muziekexpress Groepsfoto opnames Muziek express
TV-opnames van het programma de Muziek-express. De rechterfoto is een groepsfoto na de opnames.


Workum, een dolle boel!
Zaterdagnacht, 12 maart 2005, was Jopie in Stadscafé De Smidte te Workum.
Ook John Meijer en Bertus Staigerpaip waren daar aanwezig. Het was daar een
dolle boel


Jopie treedt ook op in BelgiéJopie in het Muziekprogramma Muziek-menu op de Belgische TV
Jopie treedt ook op in Belgié!Muziek-menu België
Met de presentatrice van muziek menu
Woensdag, 21-02-2007, is Jopie naar België geweest voor een tv-opname van het programma “Muziek Menu”. Het programma werd gepresenteerd door Cor Bloks en Lindsay den Bolle. De opname vond plaats in Grand Café “Den Engel” in Hoogstraten. De productie was in handen van MOTION TV PRODUCTIES en zal op 8 à 9 televisiestations te zien zijn.


Mag ik uw handtekening? Jahoor!
Handtekening? Tuurlijk! Het optreden van Jopie Vogelvang, bekend van “De Hemelbedpolka en Kuiten,, was tijdens de carnaval in Brabant een doorslaand succes.Na afloop van het optreden werd Jopie bestormd door haar fans.Een aantal handtekeningen jagers maakte het wel erg bond, en lieten de handtekening van Jopie zetten op een wat ongebruikelijke plaats. Zonder blikken of blozen zette Jopie ook voor deze fans haar handtekening op hun billen.


Jopie boeken is een feest bestellen.

 


Jopie op haar CD uitreikingUitreiking van de CD
Naar maanden van denken, zingen en teksten herschrijven was het dan zover.De nieuwste singel van Jopie Vogelvang kon gisteren 2-12-2004 het daglicht zien. Een prima cd singel met daarop drie nummer waarvan twee nieuw en één oude bekende. Gekozen is voor "Kijk eens in mijn keel dan zie je mijn kuiten" een heerlijk nummer dat het met de carnaval zeker goed zal doen, op het aanstekelijke ritme is een polonaise al vlug gemaakt. Het tweede nummer is een oude bekende "De Hemelbedpolka". Dit was tot nu toe de grootste hit van Jopie en doet het nog altijd prima op feesten en partijen. Het derde nummer is een typisch Jopie nummer en heet "Tjola Dans". Tijdens een gezellig ontvangst in een zaal ergens in Amstelveen, werd de nieuwe cd van Jopie Vogelvang aan haar door Rob van Daal uitgereikt.
Veel zangers uit Brabant wisten de weg te vinden naar deze lieve collega. Zo waren er buiten Rob van Daal ook nog aanwezig de zangers Addie en Frank van de Wal. Ook de man achter www.muziekmaken.nl was met de Brabanders meegekomen. De presentatie was in de handen van twee ervaren rotten in het vak, niemand minder dan Lex Hardink ( Radio Mexico Den Bosch) en Ben Franswa namen op deze avond de presentatie voor hun rekening. Veel familieleden, tekstschrijvers, boekingskantoren, fotografen, vrienden en kennissen trokken aan Jopie en haar man Rien voorbij om ze te feliciteren met de geboorte van de nieuwe cd. Nu maar afwachten of de singel ook de nodige aandacht krijgt. Van Hilversum hoef je dat niet te verwachten. Dus laten we hopen dat de lokalen en piratenstations de cd oppikken en hem de nodige aandacht geven.


 

Jopie met Giel Beelen
Jopie met 3FM topper Giel Beelen. Hij schijnt altijd te hard te rijden met (of door) Jopie haar muziek uit de speakers! Jopie was op 07-03-2007 bij Giel Beelen in de uitzending op 3 FM. De mensen in de studio gingen meteen in de polonaise en het was heel gezellig.


Jopie op het podium
 


Optreden tijdens de pramenrace in Aalsmeer

Zaterdag, 10 september 2005, heeft Jopie op een praam opgetreden tijdens de
pramenrace in Aalsmeer. Ze heeft de hele race meegevaren en tussendoor heeft ze
af en toe gezongen. De praam waar ze opzat, was getiteld: "De Kamermeisjes".
Er was 1 man aan boord (met Oostenrijkse jurk aan en pruik op) die stuurde,
de motor een klap met de hamer gaf toen de motor er mee ophield enz. Verder
waren er 8 dames in het Oostenrijks gekleed, die het leuk vonden als ze
meeging. De race begon bij "The Beach" aan de Pontweg en via de Ringvaart,
Uiterweg, Westeinderplassen enz. eindigde deze bij het Praamplein. Het was
een heel gezellige middag.


Festa Italiano
Eindelijk is het zo ver ! Jopie haar nieuwe single is uit ! Vorig jaar had ze dit liedje al gemaakt, maar door omstandigheden is het er nog niet van gekomen.
De titel is: “Festa Italiano” . Als de CD niet in de winkel ligt, is hij door de platenzaak te bestellen bij Pink Records. Het nummer is EMC 6049.Een fotokaart uit het verleden!


We gaan naar Kufstein
Jopie heeft een nieuwe single: “We gaan naar Kufstein”.
Dit liedje is een knipoog naar het alom bekende Kufsteiner Lied. De muziek en de opname waren in handen van Jay Jay Bauer en Rinus Ponsen. Het staat op het label van Multidisk, die ook de persing enz. verzorgd heeft.
De distributie wordt gedaan door Pink Records en het nummer is MS 2129. Ook is er een DVD van gemaakt, die o.a. op TV Oranje is te zien. Dit is gedaan door Eelco van Conny Huybregts Productions. Hiervoor zijn ook opnamen gemaakt in Kufstein.


SBS 6 Ook daar is Jopie regelmatig te gast geweest!
SBS 6 Ook daar is Jopie regelmatig te gast geweest!
Jopie was vrijdagavond, 11 november, te zien in het Oranjejournaal bij
SBS 6. Ze werd op 10 november al aangekondigd in het Oranjejournaal door
Edward van Cuilenborg, die op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam liep.


De wereld draait door met Jopie Vogelvang
Jopie was ook te zien in De wereld draait door van 24 januari 2008. Hier werd een stukje van haar optreden in Aperitivo uitgezonden.


Jopie was vaak bij RTV Oost!

Op donderdag, 31 januari 2008, heeft Jopie meegewerkt aan 2 tv-programma’s van RTV Oost. Het eerste was “En dan nog even dit”, dat live vanuit de studio op de buis kwam. Het tweede was een opname van de Pretparade van de Regiotap. Dat werd opgenomen bij De Leeren Lampe in Raalte. Daarvan was de uitzending op 3 februari 2008.

 

Jopie was op 5 april 2007 te gast bij RTV Oost. Willie Oosterhuis van het programma “De Regiotap” had haar uitgenodigd en vond achteraf dat hij het beter niet had kunnen doen (grapje). Jopie zong het liedje: “Oma gaat mee naar de disco”. Het was erg gezellig.


 

Zaterdagavond 18-02-2006 vond de uitreiking van het nieuwe album “Feest met Jopie” plaats in De Gelegenheid te Waalwijk. Het album werd uitgereikt door Jan Verhoeven (Holland Duo). Dit album ligt waarschijnlijk eind februari/begin maart in de winkels en het nummer is EMC 6035. Deze avond werd georganiseerd en gepresenteerd door Ben Franswa, waarvoor heel veel dank. Veel artiesten kwamen optreden: Amanda, Gerda, Nick Roucher, Shirley, Sylviah, Mirella, Jan Verhoeven, Antonio, Shanna, Ferry, Linsey, Mario, Wilma, Danny de Entertainer, Jopie zelf en de mistery guest Erico Lekato, die ook net een nieuwe cd heeft. Ook een kleine fan van Frans Bauer zong nog iets van zijn idool. Er werd ook een DVD opname gemaakt van de hele avond. Al met al was het reuze gezellig.

 

Jopie is daarom ook veel dank verschuldigd aan haar man Rien, Ben Franswa, alle artiesten, Alex Kersing (De Gelegenheid), Hans Heesbeen (cameraman), de mensen van het geluid en natuurlijk het publiek.


 

Jopie op Curacao

Spetterend optreden van Jopie Vogelvang op Curaçao.

 

In Willemstad was een groot bierfeest georganiseerd door de Rotaryclub aldaar t.b.v. het onderwijs op Curaçao. Dit evenement was tot stand gekomen in samenwerking met Freek van Daal van MCM AGENCY. Jopie en haar echtgenoot waren uitgenodigd om een week naar Willemstad te komen. Dat heeft men daar dan ook geweten. Zo’n duizend man hebben op het Wilhelminaplein (t/o Pleincafé Wilhelmina, waar Jopie en haar man heel goed gegeten hebben) polonaise gelopen. Het was hartverwarmend om te zien dat men daar zo genoot. Twee dagen later was ze meteen 2 x live bij TROSPARADISE 103.1 FM in de uitzending. Daar was men ook heel enthousiast.

 

Groeten aan alle fans en jo-de-la-hi-ti van Jopie


Jopie te gast bij Omroep Friesland
Jopie is ook te gast geweest in het programma Lekker Ite Mei Reitse van Omrop Fryslan. De uitzending was op 6 februari 2008 om 19.20, 21.20 en 23.20 uur.

Jopie te gast bij Omrop Fryslan Jopie met sterrenkok Joop Braakhekke Jopie met sterrenkok Joop Braakhekke


Jopie bij TV OranjeJopie won een waardecheque voor een clip-opname
Jopie heeft een nieuw Oranjelied opgenomen: “de Oranje Polka”.
Ook heeft Jopie op 30 maart 2008 bij TV Oranje een gratis opname voor een videoclip aangeboden gekregen. De opname heeft op 6 april 2008 plaats gevonden in Grand Café Restaurant “De Burgemeester op de Markt” te Etten-Leur.


Kopie vaak te gast bij tv

Jopie was zaterdagavond, 29 november 2008, te gast in de marathonuitzending van Paul de Leeuw. Daar Jopie al 3 x bij hem was geweest, werd ze ook uitgenodigd. Het was heel leuk en er waren veel bekende Nederlanders.

Jopie is op 23-10-2008 te gast geweest bij AT5, in het programma “Kort Amsterdams Live”. Twee dames hadden een wintersportkookboek geschreven en daar hoorde natuurlijk jodelen bij. Jopie heeft het liedje “Ohne Musik geht nix” van de Zillertaler Schürzenjäger ten gehore gebracht. Het was erg gezellig, want de dames hadden ook nog Glühwein meegenomen.

Jopie is 06-06-2008 te gast geweest bij TV Gelderland in het programma “Hallo Gelderland”. Ze moest daar jodelen en de presentatrice wilde het ook leren. Ook het publiek deed driftig mee. Het was een uitzending i.v.m. het E.K. Voetbal. Twee mannenkoren hebben hun voetballied ten gehore gebracht en één ploeg ging met een oranje bus naar Zwitserland. De mannen konden slapen enz. in de bus. De stemming zat er goed in. Jopie heeft nog haar voetbal-cd meegegeven.

Jopie is op vrijdag, 30-05-2008, bij haar thuis, gefilmd door RTV N-H. Ze kwam in het programma “Van Zuks Dus” i.v.m. haar voetballiedje “Oranje Polka”.

Ook is ze maandag, 02-06-2008, naar SnowPlanet in Velsen geweest voor een Promofilmpje i.v.m. de Zwitserland-Oostenrijk week. Dit is de hele week op RTV N-H te zien (op verschillende tijden, meestal vóór het journaal).


Jopie te gast bij Paul de Leeuw in zijn programma

 

Zaterdagmiddag, 21-02-2009, was Jopie voor een opname van Mooi! Weer de Leeuw, in de Cé Studio. Het programma werd in 2 gedeeltes uitgezonden: 21-02-2009 en 22-02-2009.

 

Het was een hilarisch programma met een carnavalesk tintje. Verdere gasten waren o.a. Lieke van Lexmond, André van Duin, Jan Smit, Jannes en vrienden


Jodelaanval

Ja hoor, Jopie haar nieuwe single is uit!

Er staan 3 tracks op: Jodelaanval, Jodelkrank en de meezingversie. De productie was in handen van MAS Records uit Middelburg. De opname heeft plaatsgevonden bij Sonic Solutions. Vanaf 30-11-2009 ligt hij in de winkels van Music Store. Als ze niet op voorraad zijn, kunt u ze daar bestellen. De barcode is 8 718215 880004.

Binnenkort zijn de nummers ook te downloaden via de officiële downloadsites o.a. www.masrecords.nl. Daar staat hij ook in de catalogus (no. MASREC2009-09039).


Jopie in het programma WeekendDNA van de Tros.

Jodelen met Jopie en Annemieke
Jopie op bezoek in het programma WeekendDNA van de TROS. Het werd uitgezonden op 3FM.
Vorige week zaterdag was Jopie te gast bij 3FM in het programma WeekendDNA. Dit keer was het onderwerp “Jodelen”. Ze werd geïnterviewd door Annemieke Schollaardt. Er werd heel wat gejodeld en het was heel gezellig.

Ruud de Wild (Q-music) belt Jopie komende maandag, dinsdag, woensdag en donderdag (week 16) om 8.45u. Iedere dag zullen 2 of 3 luisteraars kort jodelen, om een finaleplek te bemachtigen van onze actie "Jodel mee, in Carré"

Aan Jopie de eer om te bepalen wie de finaleplek krijgt.


Jopie bij Optimaal FM in het programma Hotel de Botel
Jopie op bezoek bij www.optimaal.fm, in het programma “Hoteldebotel”.


Jopie in de show bij Coen en Sander (3FM)
Jopie is vrijdag, 03-12-2010, in de 1000ste uitzending van de Coen en Sander Show geweest (Das Coen und Sander Fest). Al eerder had ze een paar jingles ingejodeld, die ook gedraaid werden. Ze heeft daar toch wel de feestvreugde verhoogd. ’s Avonds was ze te zien bij Shownieuws (vroege editie).
Ja hoor, Jopie haar nieuwe liedje is uit. Ze heeft het weer zelf geschreven en de tekst luidt: “Ik ben zo blij”.
De productie is gedaan door Sonic Solutions en de promotie enz. wordt weer gedaan door MAS Records.


Jopie in de show bij Andrë van Duin

Bekijk hier de opname!

 

 

Jopie en meneer Wijdbeens
Vrijdag, 22 april 2011, was Jopie te zien in “Van Duin op z’n best”. Ze werd vereerd met een bezoek van meneer Wijdbeens. De uitzending werd uitgezonden door de TROS.


Een paar bekende locaties waar Jopie was: Concertgebouw, Nieuwe de la Mar theater, K 2, De Bastille, Bill’s Bar, Café TD, Rouwhorst, Het Arsenaal, Twins, De Lantaarn, Kolpinghuis, De Stee, De Klok, De Taphoeve, De Maledieven, De Scherpenhof, Jaarbeurs, Chalet Fontaine, Time Out, Wapen van Rosmalen, Café de Vriendschap, ’t Snoekske. De Klinkert, Alempop, Churchill Hotel Terneuzen, In de guldene Crone, De Klok, Chersonnissos (Kreta), Flamingo, De Hut, Muijseum, Bolscher, Brabanthallen, Kempervennen, Camping Warnsveld, Café Bartje Café Woody’s, Café Batenburg, Meijers, De Smelt, De Gouverneurstuin, The Beach, Café De Ploeg enz. Voorts was ze nog in vele feesttenten en bejaardenhuizen. Met de Denekamper Spatz is Jopie naar een schuurfeest geweest in Duitsland. Ook tijdens haar vakantie mocht ze met verschillende orkestjes, die bekend waren van radio en tv., meezingen. De alom bekende Ben Franswa heeft ook wel eens leuke dingen voor haar te doen. Hij zet zich heel erg in voor Nederlandstalige muziek. Ja, Jopie is erg blij met hem.En ook Lex Hardink mogen we niet vergeten, want hij is ook zeer begaan met het Nederlandstalige lied.


Jopie Vogelvang boeken? Horeca-entertainment.nl